HTML

Emlékek bálja

Emlékek innen-onnan

Friss topikok

  • Csenge Fülöpp: Ez egy népdal és ez a teljes szövege: Sosem felejtem el a percek(ceket-ceket) Mikor először átölel... (2023.07.30. 17:02) Soha nem felejtem el a perceket
  • Eurydice: @Fluffyhu: két variációban is hallottam a dalt, az egyikben tényleg úrvezetőt, a másikban meg új v... (2014.05.21. 11:15) Hiánypótló - http://gramofon.nava.hu
  • VénKecske: Nekem réz cipzáras YAMAHA pulóverem volt, ami ugye Márianapi búcsúban... de azért büszkén főttem b... (2012.08.28. 03:09) A prágai búcsú
  • VénKecske: Köszönjük szépen! (2012.08.28. 03:05) Lajos bácsi
  • Eurydice: @Sztyepadzso: ja, a fékcsikorgás a sarkon, szerintem még Rozi is össze lesz zavarodva az új kocsit... (2012.03.16. 08:23) Szamara

Linkblog

Kérdés

2009.10.29. 16:02 Eurydice

Kifejezetten szeretem a kvízkérdéseket, még akkor is, ha nem nyerek semmit, legfeljebb újabb információt. Nemrég beszereztem egy könyvet, ami 15 000 válogatott kérdés található, válasszal együtt.
Lefekvés előtt, ha nem olvasok valami mást, vagy nem fejtek rejtvényt, ezt szoktam olvasgani, esetleg Zoltit kérdezgetni. Tegnap a következő kérdés került a szemem elé:

Melyik világhírű francia színésznő játszott a 19. század végén a színpadon még amputált lábbal is? (A válasz egyébként Sarah Bernhardt, nekem sem mond semmit - de bővebben róla itt: http://hu.wikipedia.org/wiki/Sarah_Bernhardt)

A kérdés meg az, hogy ezt tényleg így kell kérdezni, mert oké megértem a kérdés elsőre is, de ha beleolvasok, akkor a kérdés az: az amputált láb az VAN (MAGA a levágott láb)  vagy NINCS (a levágott láb HELYE)? És csak számomra hülye a kérdés mindenképp?

Kérném két-három állandó látogatómat, hogy írja már meg nekem, hogy akkor most az AMPUTÁLT LÁB van, vagy nincs? Előre is kösz! A fél lábam karom adnám a válaszért!

 

1 komment

Címkék: könyvek enapi

A bejegyzés trackback címe:

https://emlekekbalja.blog.hu/api/trackback/id/tr101484295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bazooka 2009.11.04. 09:51:50

Nézzük csak... szerintem az "amputált" szó alkalmazásában benne rejlik az, hogy a nevezett testrész: nincs. Ellenben rávilágít arra, hogy mi történt vele, illetve egykori tulajdonosával. Ilyen értelemben - azt hiszem - nincs ellentmondás.
süti beállítások módosítása