HTML

Emlékek bálja

Emlékek innen-onnan

Friss topikok

  • Csenge Fülöpp: Ez egy népdal és ez a teljes szövege: Sosem felejtem el a percek(ceket-ceket) Mikor először átölel... (2023.07.30. 17:02) Soha nem felejtem el a perceket
  • Eurydice: @Fluffyhu: két variációban is hallottam a dalt, az egyikben tényleg úrvezetőt, a másikban meg új v... (2014.05.21. 11:15) Hiánypótló - http://gramofon.nava.hu
  • VénKecske: Nekem réz cipzáras YAMAHA pulóverem volt, ami ugye Márianapi búcsúban... de azért büszkén főttem b... (2012.08.28. 03:09) A prágai búcsú
  • VénKecske: Köszönjük szépen! (2012.08.28. 03:05) Lajos bácsi
  • Eurydice: @Sztyepadzso: ja, a fékcsikorgás a sarkon, szerintem még Rozi is össze lesz zavarodva az új kocsit... (2012.03.16. 08:23) Szamara

Linkblog

Szamárvezető

2010.10.19. 09:44 Eurydice

Egyik alkalommal, mikor Margit néni átjött hozzánk hajtogatni, varrogatni, a kezébe akadt Gebi féltve őrzött felsője, Nike, Adidas vagy Puma, ki tudja már (Gebi biztosan) de azokban a daliás időkben a sok Dubwill, Adldas cucc között ez egy igazi kincsnek számított a szekrényben.

Margit néni egy pótnagymama minden gondoskodásával a mi életünk megszépítésén, nemesítésén és vakarózásmentesítésén dolgozott. Fogta hát a nagy ollót és kivágta a nyakából a márka-címkét, gondolva, szegény Gebi ne vakaródzon tőle az iskolapadban - inkább figyeljen a tanítónénire.
Amikor este kiderült a megrövidítés, Gebi felháborodottan kérte számon a tettesen a szamárvezető levágását, majd mindenki nagy derültségére, és Margit néni szörnyülködésére visszavarratta a címkét a ruhadarab nyakába.

Boldog békeidők...

1 komment

Címkék: család emberek gyerekkor kilencvenes fatornyos falu gebi margit néni

A bejegyzés trackback címe:

https://emlekekbalja.blog.hu/api/trackback/id/tr1002382903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sztyepadzso 2010.10.21. 23:35:18

Haller Manci!
Már 1 hete nem voltam erre, a koliból szép sorban elérhetetlenek lettek a blog.hu-s címek, most (me' má vebkettő vagyok) élek a telefon képességeivel.
Egyébként Adidas volt, a jó öreg, piros alapon 3 fehér csíkos, hátul fehér gumi 1-es feliratú. Ahogy a Pé mondta: "Mi van, Pirosegyes?".
Na jó éjtvágyat!
süti beállítások módosítása